Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Βουλή: Ποιους οργανισμούς του Δημοσίου θέλει να κλείσει η ΝΔ


Ο γενικός εισηγητής της ΝΔ αποκάλυψε στη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2018 ποιους οργανισμούς δεν θεωρεί απαραίτητους η ΝΔ στο πλαίσιο περικοπής δαπανών
Κάποιους από τους δημόσιους οργανισμούς που θα κλείσει η ΝΔ στο πλαίσιο της εξαγγελίας της για περιστολή των κρατικών δαπανών ανακοίνωσε κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού στη Βουλή ο εισηγητής της Νίκος Δένδιας.


Απαντώντας στο επίμονο αίτημα του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, για το πως θα επιτύχει μείωση δαπανών ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην ανάγκη να κλείσουν δημόσιοι οργανισμοί που η ΝΔ δεν θεωρεί απαραίτητους. 
«Θα σας δώσω μερικά παραδείγματα για να μη μιλάμε μόνο με αριθμούς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας και διερωτήθηκε εάν είναι απαραίτητος ο Οργανισμός Διαχείρισης Ακινήτων Γαιών και Εξοπλισμών (ΟΔΙΑΓΕ). «Η Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων (ΔΕΠΕΝΕ) είναι απαραίτητη;» διερωτήθηκε στο ίδιο πνεύμα ο κ. Δένδιας και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει εάν θεωρεί απαραίτητο για την κρατική λειτουργία τον Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης «ενώ υπάρχει ήδη ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης», τη Δημόσια Αρχή Λιμένων «ενώ υπάρχει ήδη η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων, το Εθνικό Μουσείο Αγροτικού και τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό. «Όλα αυτά είναι απαραίτητα;» διερωτήθηκε ο κ. Δένδιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: