Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

ΟΛΠ: Ανοιχτή επιστολή στους εργαζόμενους
Με μια ανοιχτή επιστολή προς τους εργαζόμενους του ΟΛΠ ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Fu Chengqiu ανοίγει τα… χαρτιά της νέας διοίκησης τόσο σε ότι αφορά τα εργασιακά όσο και για τις προθέσεις σε σχέση με την ανάπτυξη του Οργανισμού.

Ο κ. Fu Chengqiu, που μέχρι τώρα ήταν επικεφαλής στη ΣΕΠ ΑΕ, τη θυγατρική της Cosco, που διαχειριζόταν την προβλήτα ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά, δείχνει από τα γραφόμενά του γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας στο λιμάνι και με ένα διακριτικό τρόπο, κινέζικης ευγένειας, διαβεβαιώνει ότι θα εκλείψουν οριστικά από το λιμάνι του Πειραιά.

«Η νέα διοικητική ομάδα του ΟΛΠ θα επιδιώξει την ισότητα, την αμεροληψία, τη λογική και τη νομιμότητα στην καθημερινή λειτουργία της εταιρείας, με έμφαση στην υψηλή αποδοτικότητα και με μέθοδο διοίκησης που θα εξαντλεί όλες τις ευκαιρίες συνεργασίας ενώ ταυτόχρονα θα είναι αποφασιστική και συνεπής στα λόγια και τις πράξεις της», ανέφερε στην επιστολή του ο διευθύνων σύμβουλος λίγο πριν το τέλος της. Και πρόσθεσε:

«(Η νέα διοικητική ομάδα) Θα σταθεί ενάντια στη διαφθορά και τη λογική του μαύρου κουτιού, θα πραγματοποιεί διαγωνισμό για κάθε νέο έργο, όλα θα γίνονται πάνω από το τραπέζι και στο φως, εφαρμόζοντας εξονυχιστικές, προσεκτικές και επιστημονικές μεθόδους διαχείρισης, με τελικό στόχο να κερδηθεί η μεγάλη μάχη με το χρόνο και να επιτευχθεί κερδοφορία!»

Για να καταλήξει δεσμευόμενος ότι ο ΟΛΠ «θα γίνει μια εταιρεία- πρότυπο τήρησης του νόμου».

Αρχικά, στην επιστολή του ο κ. Fu Chengqiu αναφέρει ότι κατανοεί πως υπάρχει ανησυχία ανάμεσα στους εργαζόμενους για την «επόμενη μέρα» όπως και ότι υπήρχαν πολλές φωνές αντίθεσης με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ για να υπογραμμίσει το εξής:

«Είμαστε στρατηγικοί επενδυτές, όχι κερδοσκόποι».

Ακολούθως, αναφέρθηκε στον ισχυρό ρόλο της China Cosco Shipping στην παγκόσμια ναυτιλία και στις μεταφορές αλλά και στην παρουσία της ΣΕΠ ΑΕ στον Πειραιά για να «απαντήσει» στις ανησυχίες των εργαζόμενων γράφοντας τα εξής:

«Η China Cosco Shipping είναι και θα συνεχίσει να είναι ανθρωποκεντρική, να κάνει χρήση του νόμου ως οδηγό και σημείο αναφοράς, να αντιμετωπίζει με σεβασμό οποιοδήποτε υπάλληλο του ΟΛΠ επιθυμεί να εργαστεί μαζί μας με πάθος και αγάπη για την εργασία του».

Από εκεί και πέρα, σε σχέση με τα εργασιακά ανέφερε:

1.    Υπό το φως της παρούσας κατάστασης οι Κινέζοι διευθυντές που θα διοριστούν από την China Cosco Shipping θα είναι ελάχιστοι για να μην υπάρχει απώλεια θέσεων εργασίας για τους Έλληνες.

2.    «Θα εφαρμόζουμε αυστηρά την ελληνική εργατική νομοθεσία».

3.    «Δεν θα προχωρήσουμε σε άδικες απολύσεις»

«Χρειαζόμαστε την ενεργή συνεργασία σας, την ένθερμη τήρηση από μέρους σας των κανόνων και κανονισμών της εταιρείας, καθώς και την αφοσίωσή σας στο αντικείμενο εργασίας σας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Και πρόσθεσε:

«Η China COSCO Shipping εγγυάται την ασφάλεια, την υγεία και τι σεβασμό όλων σας και θα εξασφαλίσει πως θα λαμβάνετε την πληρωμή σας, ως άξιο απαύγασμα της προσωπικής εργασίας που προσφέρετε, στην ώρα της».

Σε ότι αφορά τις αναπτυξιακές κινήσεις της εταιρείας ο κ. Fu Chengqiu επικεντρώθηκε στον τομέα του κοντέϊνερ, στα αυτοκίνητα (car terminal) και στη ναυπηγική βιομηχανία του Πειραιά «ώστε να επαναφέρουμε την παλιά και παγκοσμίως γνωστή αίγλη της».

Ακόμα, ανέφερε ότι θα «ενισχύσουμε τις κατασκευές κέντρων logistics και αποθηκών».

http://pireas2day.gr/02,33,24947,00.aspx 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://youtu.be/KXxMYtLrY3w

Ανώνυμος είπε...

https://youtu.be/bS-l3DTIGAI